Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Платники Донеччини оцінили переваги онлайн сервісів

, опубліковано 22 січня 2020 о 12:28

Протягом 2019 року до податкової служби Донеччини платниками області надано понад 929 тисяч декларацій, звітів, розрахунків як в паперовому, так і в електронному вигляді. При цьому із року в рік все більше платників Донеччини обирають подання звітності засобами телекомунікаційного зв’язку. Так, у 2019 році вже 84% документів звітності надійшло засобами електронних сервісів, в тому числі через Електронний кабінет платника, проти 80% у минулому році.

Найбільше звітів в електронному вигляді надається юридичними особами – 92%, фізичними особами-підприємцями – 81%, особами, які здійснюють незалежну професійну діяльність – 69 відсотків.

Найкраще звітують в електронному вигляді платники м. Дружківки: 92% всіх звітів надано засобами телекомунікаційного зв’язку, на другому місці платники міст Маріуполя та Торецька  – 90 відсотків.

І ще декілька цифр з надання звітності саме електронним шляхом:

100% всіх наданих декларацiй податку на додану вартість, уточнюючих розрахунків податкових зобов'язань з ПДВ у зв'язку з виправленням самостiйно виявлених помилок, звiтів про контрольованi операції;

98% податкових декларацiй екологiчного податку;

97% декларацiй про валютнi цiнностi;

96%  податкових декларацій з акцизного податку;

95% повiдомлень про прийняття працiвника на роботу;

94% звiтів про суми нарахованої заробiтної плати (доходу, грошового забезпечення, допомоги, компенсацiї) застрахованих осiб та суми нарахованого єдиного внеску на загальнообов`язкове державне соцiальне страхування до органів доходів (місячні звіти).

ГУ ДПС у Донецькій області нагадує, що для подання документів в електронному вигляді юридичні особи та приватні підприємці можуть приєднатись до договору про визнання електронних документів шляхом надсилання заяви про приєднання до такого договору, використовуючи кваліфікований електронний підпис, через Електронний кабінет http://cabinet.tax.gov.ua. В свою чергу, кваліфіковані сертифікати відкритих ключів видаються безкоштовно та діють упродовж двох років з моменту їх формування. До закінчення строку їх чинності платник може самостійно отримати нові, завантаживши програмний комплекс з сайту Кваліфікованого надавача ЕДП ІДД ДПС за наступним посиланням https://acskidd.gov.ua/korustyvach_csk.

Податкова Донеччини  впевнено крокує шляхом загальної діджиталізації податкових сервісів, тому запрошуємо усіх платників податків приєднатися до зручностей онлайн послуг та відчути переваги дистанційної форми взаємодії з органами ДПС.