Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Більше пів мільярда гривень отримали з бюджету платники ПДВ Донеччини

, опубліковано 11 січня 2020 о 10:52

За інформацією управління податків і зборів з юридичних осіб Головного управління ДПС у Донецькій області за 12 місяців 2019 року платниками Донецького регіону заявлено до відшкодування суму ПДВ в розмірі 589 млн гривень.

Із загальної суми заявок 397 млн грн, або 67%, припадає на підприємства, що здійснюють експорт власної продукції, серед якої листове скло, газові побутові плити, вироби з кольорових металів, органічні основні хімічні речовини власного виробництва, видобуті суміші вогнетривких глин, каолінів та інше.

У той же час податковою службою області здійснюється контрольно-перевірочна робота з упередження безпідставного відшкодування суми ПДВ, за результатами якої не допущені збитки бюджету в розмірі 65,6 млн гривень.

Нагадаємо, що завдяки впровадженню Електронного реєстру відшкодування ПДВ всі етапи відшкодування платники податків тепер можуть відслідкувати в режимі онлайн. Повна інформація щодо обсягів відшкодування ПДВ міститься як на офіційному сайті Міністерства фінансів України (за посиланням www.minfin.gov.ua), так і на офіційному сайті Державного казначейства України (за посиланням www.treasury.gov.ua). Таким чином, процес повернення платникам бюджетних коштів здійснюється прозоро та автоматично.