Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На захист довкілля бізнес-спільнота Донеччини у минулому році спрямувала більше мільярда гривень

, опубліковано 08 січня 2020 о 09:55

Справляння екологічного податку, в першу чергу, обумовлено необхідністю мінімізації негативного впливу господарської діяльності підприємств на природні ресурси Донеччини та часткової компенсації їх відтворення, що в умовах Донецького регіону вкрай важливо.

Крім того, питання збереження природно-ресурсного потенціалу для країни на теперішній час є дуже актуальним і, насамперед, пов`язане зі створенням ефективних механізмів екологічного регулювання, у тому числі за допомогою екологічного податку.

За 2019 рік підприємства Донецької області сплатили 1,2 млрд грн екологічного податку до бюджетів всіх рівнів. Лідерами зі сплати екоподатку з невеликим відривом є більнес-спільнота Мар`їнського та Бахмутського районів, які поповнили зведений бюджет на майже 372 та 263 млн грн відповідно, третє місце займає м. Маріуполь з внеском у 195 млн гривень.

Головне управління ДПС у Донецькій області нагадує, що у минулому році був запроваджений новий порядок справляння та розподілу сум доходів від екологічного податку, зокрема, в частині викидів двоокису вуглецю в атмосферне повітря. Ставка податку за ці викиди зросла з 0,41 грн за тонну до 10 грн за тонну, що стало ще одним кроком наближення до ставок за викиди парникових газів в країнах ЄС та надало змогу на 343 мільйона грн більше спрямувати податку на вирішення екологічних проблем Донеччини.