Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Найбільш популярна адмінпослуга у 2019 році – отримання реєстраційного номеру

, опубліковано 21 грудня 2019 о 11:00

Фахівцями центрів обслуговування платників Донеччини за 11 місяців 2019 року надано майже 222,4 тис. адміністративних послуг. У тому числі  у листопаді 2019 року відвідувачам центрів обслуговування платників Донецької області надано 17,8 тис. адмінпослуг. З них відмовлено в наданні 123 адмінпослуг, або лише 0,7% від загальної кількості звернень, оскільки суб’єктами звернень не були дотримані відповідні умови для отримання адміністративних послуг.

Більша частина від загальної кількості отриманих суб’єктами звернень адміністративних послуг припадає на отримання послуг з Державного реєстру фізичних осіб-платників податків. Це стосується видачі картки платника податків про реєстраційний номер облікової картки платника податків, видачі відомостей про суми/джерела виплачених доходів та утриманих податків, внесення до паспорта громадянина України відмітки про наявність права здійснювати будь-які платежі за серією та номером паспорта тощо. Понад 50% від загальної кількості припадає на найбільш популярну серед суб’єктів звернень послугу з видачі картки платника податків про реєстраційний номер облікової картки платника податків.

У листопаді поточного року Головним управлінням ДПС у Донецькій області видано 743 ліцензій на роздрібну торгівлю підакцизними товарами, з них 407 на алкогольні напої та 336 – на тютюнові вироби. За заявами суб’єктів господарювання анульовано 130 ліцензій на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами (80 і 50 ліцензії відповідно).

Податкова Донеччини додатково повідомляє, що на теперішній час платники можуть звернутися до 21 Центру обслуговування платників Донецької області за отриманням 31 адміністративної послуги, 25 з яких надаються на безоплатній основі.