Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Співпраця Податкової Донеччини з Проектом ПРООН: підсумки 2019 року

, опубліковано 16 грудня 2019 о 16:31

Заключний етап обговорення завершених частин Посібника «Моделювання ефективної фінансової діяльності органів місцевого самоврядування ОТГ в умовах децентралізації. Консолідований підхід» пройшов сьогодні у Краматорську на засіданні «круглого столу», ініційованому Програмою розвитку Організації Об’єднаних Націй в Україні (ПРООН) із відновлення та розбудови миру.

У заході взяли участь спеціалісти Програми ООН, команда національних незалежних експерт-консультантів, представники пілотних ОДА та територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади.

Також у якості запрошеного рецензента від податкової служби регіону була присутньою на заході і в.о. начальника Головного управління ДПС у Донецькій області, кандидатка економічних наук, доцентка кафедри економіки та міжнародних економічних відносин Маріупольського державного університету Ірина Долозіна.

Нагадаємо – цей Посібник консолідує та роз’яснює норми та положення законодавства України, що регулюють фінансову діяльність органів місцевого самоврядування і впливають на її організацію та якість. Напрацьовані матеріали мають стати підґрунтям для посилення місцевого потенціалу у розбудові спроможної та прозорої системи управління місцевими фінансами, яка орієнтована на економічний та соціальний розвиток Донецького регіону.

Під час засідання було презентовано Модуль VI «Модель впровадження гендерно орієнтованого підходу в бюджетному процесі на місцевому рівні», який присвячений дуже актуальному зараз питанню досягнення принципів рівних прав та можливостей жінок і чоловіків, як одного з важливих умов сталого розвитку територій, досягнення позитивних змін у суспільстві, а також європейської інтеграції України та виконання нею міжнародних договорів.  

Діяльність в галузі гендерно орієнтованого бюджетування сьогодні є поширеною практикою, адже кожен проект повинен однаково приносити користь чоловікам та жінкам. Застосування запропонованих у посібнику інструментів на практиці дозволить скоригувати прогнозні та програмні документи з урахуванням гендерного фактору і досягти в результаті підвищення ефективності реалізації бюджетної політики та продуктивності в усіх сферах життєдіяльності громади.

Наприкінці засідання підвели підсумки завершених етапів розробки Посібника у 2019 році, обговорили аспекти імплементації Моделей на практиці та планування подальших кроків на 2020 рік.