Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Рекордний мільярд гривень плати за землю поповнив місцеві скарбниці Донеччини

, опубліковано 09 грудня 2019 о 10:54

Власниками та орендарями земельних ділянок Донецького регіону з початку 2019 року сплачено на 26,3%, або на 219,7 млн грн більше плати за землю, ніж за відповідний період минулого року. Сплачена цьогоріч сума податку перевищує 1 млрд 54 млн гривень.

Переважну частину надходжень отримано від юридичних осіб, які перерахували 887,4 млн грн земельного податку та орендної плати за землі державної та комунальної власності. Натомість, фізичні особи перерахували за землі – 166,7 млн гривень.

Найбільші суми цього податку сплачені до місцевих бюджетів м.Маріуполя – 264 млн грн, Слов’янського району – 116,4 млн грн, Добропільського району – 109,5 млн грн, та м. Краматорська – 105,7 млн гривень.

Позитивна динаміка у зборі плати за землю, з одного боку, є свідченням сумлінного ставлення платників області до виконання своїх обов’язків щодо сплати податків, а з іншого – результатом спільних зусиль з місцевою владою регіону в напрямку легалізації земельних відносин.

Нагадуємо, що плата за землю включає в себе два види обов’язкових платежів – земельний податок та орендну плату. Перший сплачують власники землі та землекористувачі, другий – орендарі земельних ділянок, як фізичні, так і юридичні особи.