Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Власники нерухомості Донеччини поповнили місцеві скарбниці на 95 млн гривень

, опубліковано 26 листопада 2019 о 11:10

За січень-жовтень 2019 року місцеві бюджети Донецької області отримали 95 млн грн податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, що на 20%, або на 15,8 млн грн перевищує надходження минулого року.

Платниками цього податку є як юридичні, так і фізичні особи. За десять  місяців 2019 року юридичні особи сплатили 62,9 млн гривень. Що стосується фізичних осіб – власників нерухомості, то за січень-жовтень поточного року вони перерахували податку на нерухоме майно на суму 32,1 млн гривень.

Більше третини від усіх надходжень податку на нерухоме майно по Донецькій області забезпечили платники Маріупольського управління ГУ ДПС у Донецькій області – їх цьогорічний внесок склав 32,7 млн гривень. Друге місце посіли платники Слов’янського району – 13,1 млн грн та третє – Покровський район з надходженнями податку на нерухоме майно у сумі 10,2 млн гривень.

Нагадаємо, що платниками податку є фізичні та юридичні особи, в тому числі нерезиденти, які є власниками об’єктів житлової або нежитлової нерухомості.

Юридичні особи самостійно обчислюють суму податку на нерухоме майно станом на 1 січня звітного року і до 20 лютого цього ж року подають контролюючому органу за місцезнаходженням об’єктів оподаткування декларацію з розбивкою річної суми рівними частками поквартально.

Обчислення ж суми податку з об’єктів житлової нерухомості, що перебуває у власності фізичних осіб, здійснюється органами податкової служби за місцем податкової адреси власника такої нерухомості. Податок на нерухоме майно підлягає сплаті протягом 60 днів з дня отримання такого податкового повідомлення-рішення від органів ДПС.