Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Внесок Донеччини до бюджету – більше 10 мільярдів гривень ПДФО

, опубліковано 25 листопада 2019 о 11:12

За січень-жовтень 2019 року від мешканців Донецького регіону до зведеного бюджету країни надійшло 10,1 млрд грн податку з доходів фізичних осіб. Приріст надходжень зазначеного податку за відповідний період минулого року складає майже 24%, або 2 млрд гривень.

Більше 2,5 млрд гривень, або чверть сплаченого податку з доходів фізичних осіб, спрямовано до Державного бюджету країни, що на 0,5 млрд грн перевищує надходження 2018 року.

Решту коштів, а саме 7,6 млрд гривень, спрямовано до місцевих бюджетів області для фінансування потреб громад. Цього року приріст надходжень до місцевих скарбниць склав майже 1,5 млрд гривень.

Нагадуємо – ПДФО сплачується із розрахунку 18% від нарахованого доходу та застосовується майже до всіх видів доходів громадян: зарплати, стипендії, заохочувальних виплат, виплат за договорами цивільно-правового характеру тощо. 

Надходження саме цього податку є показовим для розвитку міст, селищ та регіону в цілому. Тому податківці Донеччини постійно проводять систематичну роботу, спрямовану на знищення таких явищ, як виплата заробітної плати «в конвертах», неофіційні трудові відносини та виплата заробітної плати менше мінімально встановленого рівня.