Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Єдиний податок поповнив місцеві бюджети Донеччини майже на 815 мільйонів гривень

, опубліковано 15 листопада 2019 о 11:19

За 10 місяців 2019 року суб’єкти господарювання Донеччини, які перебувають на спрощеній системі оподаткування, сплатили до місцевих бюджетів області 814,9 млн грн єдиного податку, що на 16% перевищує минулорічні показники. За рахунок такого приросту місцеві громади отримали на 111,5 млн грн більше, ніж у січні-жовтні 2018 року.

Зазвичай переважну частину надходжень єдиного податку, а саме 65,3% від загальної суми, забезпечили фізичні особи-підприємці, сплативши до місцевих бюджетів понад 532 млн гривень.

Натомість юридичними особами - платниками єдиного податку перераховано до місцевої казни 282,9 млн грн, у тому числі дві третини  надійшло від сільгоспвиробників області - 188,6 млн гривень.

Серед територіальних відділень лідерами зі сплати податку є платники м. Маріуполя – 192,6 млн грн, Покровського району – 112,8 млн грн, а також м. Слов’янськ – 94,3 млн гривень.

Нагадуємо, що єдиний податок від малого підприємництва належить до тих податкових платежів, надходження якого стабільно і суттєво поповнюють місцевий бюджет та забезпечують життєдіяльність територіальних громад. Також єдиний податок належить до тройки лідерів у формуванні місцевих бюджетів Донеччини, поступаючись за розміром лише податку на доходи фізичних осіб та земельному податку.