Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

За 10 місяців 2019 року місцеві бюджети Донеччини отримали рекордні 10 мільярдів гривень

, опубліковано 14 листопада 2019 о 09:45

За січень-жовтень 2019 року до місцевих кошиків Донецької області надійшло 10,5 млрд грн, що в порівнянні з аналогічним періодом минулого року більше на 1,6 млрд грн, або майже на 19 відсотків.

«Левову» частину надходжень до місцевих бюджетів, або більше 72%, забезпечує податок з доходів фізичних осіб – за 10 місяців 2019 року вказаного податку зібрано майже 7,6 млрд гривень.

Крім того, важливими джерелами наповнення місцевих бюджетів є також плата за землю (1 млрд грн), єдиний податок (0,8 млрд грн), екологічний податок (0,4 млрд грн) та податок на прибуток і акцизний податок (по 0,2 млрд гривень).

З трійки лідерів серед територіальних громад найбільшу частину відрахувань до місцевих бюджетів, або третину, забезпечили платники податків м.Маріуполя – 3,5 млрд грн, бізнес-спільнота м. Покровськ та Покровського району поповнила бюджети на 1,4 млрд грн, а м. Краматорськ – на 1,1 млрд гривень.

Місцеві податки і збори відіграють вирішальну роль у формуванні дохідної частини місцевих бюджетів, так як надходження від них залишаються на місцях. В свою чергу, додаткові надходження до місцевих бюджетів сприяють реалізації соціальних і інфраструктурних перетворень регіону та покращують життя територіальних громад на Донеччині.