Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Донеччині місцеві бюджети отримали 3,8 мільйони гривень «автоподатку»

, опубліковано 13 листопада 2019 о 11:11

Транспортний податок входить до складу податку на майно та повністю зараховується до місцевих бюджетів тих територій, на яких зареєстроване авто.

 Так, за січень-жовтень 2019 року до місцевих бюджетів Донецької області сплачено 3,8 млн грн транспортного податку.

Варто зазначити, що сплачують транспортний податок і фізичні, і юридичні особи. За дев’ять місяців цього року від автовласників - юридичних осіб надійшло більше 1,8 млн грн та майже 2,0 млн грн – від фізосіб.

Одним з критеріїв для визначення об’єкта обкладення транспортним податком є вартісна оцінка легкового автомобіля. Оподатковуються легкові автомобілі, з року випуску яких минуло не більше п'яти років (включно) та середньоринкова вартість яких становить понад 375 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня. У 2019 році вартість автівки, що підпадає під оподаткування, складає 1 млн 565 тис. гривень (375 МЗП х 4173).

З початку року найбільші відрахування «автоподатку» забезпечили власники автомобілів м. Маріуполя – 1,1 млн грн, м. Покровськ – 0,7 млн грн та м. Бахмут – 0,4 млн гривень.

Нагадуємо, фізичні особи повинні сплатити податок не пізніше 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення, юридичні особи сплачують щоквартально авансовими внесками до 30 числа місяця, що наступає за звітним кварталом.