Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На захист довкілля бізнес Донеччини спрямував більше 880 мільйонів гривень

, опубліковано 03 жовтня 2019 о 10:19

За січень-вересень 2019 року підприємства Донецької області сплатили 881 млн грн екологічного податку. Згідно з розподілом коштів із загальної суми до державного бюджету надійшло 468,9 млн грн, до місцевих бюджетів – 412,1 млн гривень, що надасть можливості місцевим громадам більше приділяти уваги до гострих насущних питань з покращення екології довкілля. Середньомісячний показник надходжень екологічного податку за дев’ять місяців поточного року по Донецькій області становить 73,4 млн гривень.

Головне управління ДПС у Донецькій області нагадує, що екологічний податок справляється суб’єктами господарювання, які здійснюють викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами, скиди забруднюючих речовин безпосередньо у водні об’єкти, розміщення відходів (крім розміщення окремих видів (класів) відходів як вторинної сировини, що розміщуються на власних територіях (об’єктах) суб’єктів господарювання) та інші процеси, пов’язані із нанесенням шкоди довкіллю. Граничний термін подання декларації з екологічного податку за ІІІ квартал 2019 року – 11 листопада 2019 року, а сплатити податкове зобов’язання необхідно до 19 листопада 2019 року.

Важливість екологічного податку для Донеччини важко переоцінити, адже через функціонування великої кількості заводів, шахт та фабрик Донецький регіон потерпає чи не найбільше серед інших областей України. Захист навколишнього середовища – наша загальна турбота. Саме тому закликаємо платників екологічного податку вчасно та в повному обсязі забезпечувати сплату цього податку.