Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Робоча нарада Податкової та Пенсійного фонду Донецької області в режимі он-лайн

, опубліковано 02 жовтня 2019 о 17:14

Нова Податкова служба має бути сучасною службою не тільки для платників, а і при виконанні щоденної роботи, застосовуючи нові можливості корпоративного рівня. Зосередитися на завданнях, які виконуються разом, навіть перебуваючи далеко один від одного, допомогла двом відомствам нова форма проведення нарад із застосуванням Skype зв`язку в режимі телеконференції.

Так, сьогодні у стінах ГУ ДПС у Донецькій області відбулася спільна робоча нарада з представниками ПФУ у Донецькій області стосовно виконання спільних Заходів щодо погашення заборгованості зі сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (далі – ЄСВ) та відновлення страхового стажу застрахованих осіб на 2019 рік.

У ході зустрічі в.о. заступника начальника ГУ ДПС у Донецькій області Наталія Проценко наголосила, що взаємодія між ГУ ДПС та ГУ  ПФУ постійно здійснюється на центральному рівні (обмін інформацією, визначення подальших дій, тощо). При цьому, співробітники територіальних підрозділів ГУ ДПС та ГУ ПФУ постійно залучаються до участі на місцеві комісіях з погашення заборгованості заробітної плати, на яких зокрема розглядаються питання щодо погашення заборгованості зі сплати ЄСВ.

Також, Наталія Проценко поінформувала присутніх що за результатами проведеної роботи за січень-серпень 2019 надійшло в погашення заборгованості з ЄСВ 545,7 млн грн (в тому числі по фізичним особам – 8,3 млн грн). Протягом 2019 року до органів ДВС направлено 10 792 вимоги на суму 698,6 млн грн, в т.ч. у вересні 2 702 вимоги на суму 57,9 млн гривень.

Крім цього, представники Пенсійного фонду висунули пропозицію організувати роботу підпорядкованих територіальних підрозділів щодо спільного вжиття заходів з опрацювання питання погашення заборгованості зі сплати єдиного соціального внеску фізичних осіб - підприємців та повноти переданих виконавчих документів до примусового стягнення органами ДВС.

Стосовно цього питання працівники податкової доповіли, що на примусовому виконанні в органах ДВС та органах ДКСУ знаходиться 12 177 вимог з ЄВ на суму 1 200,8 млн грн, в т.ч. по фізичних особах 10 868 на 119,4 млн грн, що у співвідношенні до загальної суми боргу з ЄВ по контрольованій території складає 82,1% та 40,7% – по фізичним особам (борг по контрольованій території - 1 461,8 млн грн, з них 293,0 млн грн – фізичні особи).

В цілому зустріч пройшла в форматі конструктивного діалогу. Присутні відзначили позитивно як поточну взаємодію двух різних відомств, так і подальші спільні заходи в цьому напрямку. Крім того, було наголошено на необхідності подальшої співпраці у межах компетенції та докладання спільних зусиль, спрямованих на погашення заборгованості з ЄСВ та недопущення її зростання по Донецькій області.

Досить важливо, що використання в подальшому практики спілкування через Skype дає можливість значно економити робочий час працівників, оперативніше колегіально приймати рішення та співпрацювати он-лайн.