Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Увага! 30.09.2019 – граничний термін подання Звіту про контрольовані операції

, опубліковано 27 вересня 2019 о 11:22

Головне управління ДПС у Донецькій області нагадує, що для цілей податкового контролю за трансфертним ціноутворенням звітним періодом є календарний рік.

Платники податків, які у звітному році здійснювали контрольовані операції, зобов’язані подати Звіт про контрольовані операції до 1 жовтня року, що настає за звітним.

Звіт подається засобами електронного зв’язку в електронній формі з дотриманням вимог закону щодо електронного документообігу та електронного цифрового підпису. У Звіті про контрольовані операції зазначається інформація про всі контрольовані операції, здійснені платником податків у звітному 2018 році.

У разі, якщо платником податку виявлено, що у раніше поданому Звіті про контрольовані операції інформацію надано не в повному обсязі , містить помилки або недоліки, такий платник має право подати:

-         новий звіт до закінчення граничного строку подання Звіту за такий самий звітний період – «звітний новий»;

-         уточнюючий звіт у разі його подання після закінчення граничного строку для відповідного звітного періоду – «уточнюючий».

За умови подання нового або уточнюючого звіту платник ще раз відображає повну інформацію щодо всіх контрольованих операцій, здійснених у відповідному звітному періоді – і ті,що потребують уточнення, і ті, які його не потребують.

Неподання або несвоєчасне подання Звіту про контрольовані операції передбачає відповідальність, передбачену пунктами 120.3 та 120.4 статті 120 Податкового кодексу України.

         Головне управління ДПС у Донецькій області звертається до платників не відкладати звітування про контрольовані операції на останній день, а заздалегідь подбати про своєчасне подання Звіту про контрольовані операції.