Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Операція «Курорт-2019» продовжується – з незаконного обігу вилучено ТМЦ майже на 900 тис. гривень

, опубліковано 23 вересня 2019 о 13:12

Нещодавно працівниками управління контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів податкової служби Донеччини спільно із співробітниками спецпідрозділу податкової міліції у Донецькій області, які включені до складу Об’єднаних сил, в рамках проведення операції «Курорт» виявлено та припинено факт роздрібної реалізації пального без відповідної ліцензії на даний вид діяльності.

Зокрема, було встановлено, що на території одного з невеличких міст області підприємлива громадянка через АЗС здійснювала роздрібну торгівлю бензином, дизельним пальним та скрапленим газом без відповідної ліцензії.

За результатами проведених заходів з незаконного обігу вилучено пальне (А-92, А-95, дизельне паливо, скраплений газ) у кількості 2 087 літрів орієнтовною вартістю 56,4 тис. грн та 2 автозаправних комплекси орієнтовною вартістю 800,0 тис. гривень. Загальна сума вилучених ТМЦ становить 856,4 тис. гривень. Стосовно громадянки складено протокол про адміністративне правопорушення за ч.1 ст.164 Кримінального Кодексу України та застосовано фінансові санкції за безліцензійну діяльність у розмірі 250 000 гривень.

Нагадаємо, що відповідно до внесених змін до діючого законодавства з 1 липня поточного року суб’єкти господарювання, які здійснюють виробництво, оптовий, роздрібний продаж та зберігання пального, повинні отримати ліцензію на таку діяльність.

ГУ ДПС у Донецькій області наголошує, що з метою скорочення обсягів тіньового ринку пального, збільшення податкових надходжень та покращення якості нафтопродуктів для споживачів і надалі будуть проводитись контрольно-перевірочні заходи у даному напрямку.