Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Донеччина: порушникам у сфері готівкових операцій нараховано 3,5 млн грн штрафних санкцій

, опубліковано 11 вересня 2019 о 11:15

Сфера готівкових операцій на сьогодні продовжує бути під особливим контролем ГУ ДПС у Донецькій області. Тим більше, що станом на 01 вересня 2019 року такі розрахунки у регіоні здійснюють майже 10 тис. господарських одиниць.

Для мінімізації сплати податків несумлінні підприємці найчастіше використовують злочинну схему продажу необлікованого товару або не застосовують касові апарати, внаслідок чого бюджет недоотримує величезні кошти. 

З початку року податківцями Донеччини проведено 189 фактичних перевірок щодо застосування РРО, за результатами яких застосовано штрафних санкцій на загальну суму 3,5 млн грн, до бюджету надійшло 1,8 млн гривень.

У ході перевірок основна частина порушень стосувалась неоприбуткування отриманої готівки, тому з метою упередження цього порушення підрозділами фактичних перевірок, контролю за готівковими операціями постійно проводяться хронометражі, під час яких виторги «чарівно» збільшуються в декілька разів.

За січень-серпень поточного року виявлено понад 59 тис. випадків продажу необлікованого товару, в результаті чого до порушників застосовано 532 тис. грн штрафів.

Крім того, нагадуємо про реалізацію ДПС України експериментального проекту щодо реєстрації та експлуатації новітніх моделей програмних та/або програмно-технічних комплексів, призначених для реєстрації розрахункових операцій з використанням смартфонів та планшетів в якості новітніх касових апаратів. Зараз у світі прослідковується тенденція відмови від паперових носіїв і податкова служба України є частиною цього процесу, адже впровадження електронної системи е-Receipt це, насамперед, швидкість та зручність для громадян, бізнесу і всього суспільства.