Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Маріуполі відсвяткували День звільнення від німецько-фашистських загарбників

, опубліковано 10 вересня 2019 о 15:58

Вересень для всіх жителів Донбасу завжди знаменувався святковими урочистостями з нагоди чергової річниці визволення нашого краю від нацистів, вшануванням ветеранів – фронтовиків, підпільників і партизанів, учасників трудового фронту, взагалі, всіх тих, хто бачив і пережив війну.

10 вересня 1943 року жодного фашистського окупанта вже не було на маріупольській землі.

З цієї нагоди біля пам’ятника Воїну-визволителю в м. Маріуполь відбувся урочистий захід, в якому взяли участь і податківці Донеччини на чолі з в.о. начальника ГУ ДПС у Донецькій області Іриною Долозіною.

Традиційно мітинг розпочався з виконання державного гімну України, на флагштоку майорить прапор, палає вічний вогонь. А влаштована краєзнавчим музеєм виставка про видатних героїв-маріупольців «Пам`ятаємо життя відстоявших» занурила всіх на декілька хвилин у зворушливі події Другої світової війни.

 На площі зібралися ветерани, діти війни, поліцейські, бійці Збройних сил і Нацгвардії України, представники місцевої влади, трудових колективів, громадськості, школярі та місцеві жителі, щоб вшанувати пам’ять загиблих і віддати честь тим, хто вижив. Згадували трудові і фронтові подвиги маріупольців, відвага, доблесть і честь яких стала прикладом для майбутніх поколінь!

Світлу пам’ять загиблих у боях за визволення краю присутні вшанували хвилиною мовчання, після чого відбулося покладання квітів до пам’ятного знаку.

Кожен рік віддаляє нас від тієї великої кровопролитної світової війни, але живою і невмирущою є пам’ять про маріупольців і тих бійців, хто ціною власного життя відстояв мир, свободу і незалежність Батьківщини, врятував світ від нацистської навали. Дякуємо вам за те, що подарували мир та навчили цінувати свободу!