Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Від власників нерухомості Донеччини місцеві бюджети отримали більше 66 млн гривень

, опубліковано 30 серпня 2019 о 10:16

За сім місяців 2019 року місцеві бюджети Донецької області отримали більше 66,2 млн грн податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, що на 23% перевищує надходження минулого року.

Більше третини від усіх надходжень податку на нерухоме майно по Донецькій області забезпечили платники м. Маріуполя – їх цьогорічний внесок вже склав 23,4 млн гривень.

За сім місяців 2019 року юридичні особи вже сплатили 46,3 млн грн, в тому числі 16,3 млн грн надійшло від платників-юридичних осіб м. Маріуполя.

Що стосується фізичних осіб – власників нерухомості, то за січень-липень поточного року вони перерахували податку на нерухоме майно на 48% більше, ніж за відповідний період минулого року, сплативши майже 19,9
 млн гривень, з них більше третини – це сплата податку за нерухомість, яка перебуває у власності мешканців м. Маріуполя.

Нагадуємо, що податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, підлягає сплаті протягом 60 днів з дня отримання податкового повідомлення-рішення, яке надсилається податковими органами області за місцем податкової адреси до 1 липня звітного року. Додамо, що зі ставками цього податку на 2019 рік платники Донеччини можуть ознайомитись на сайті ДФС України за наступним посиланням http://sfs.gov.ua/podatki-ta-zbori/stavki-mistsevih-podatkiv-ta-zboriv/donetska-oblast