Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Скористайся податковою знижкою через мобільний застосунок «Моя податкова»

, опубліковано 15 квітня 2024 о 14:46

Нещодавно в Мирноградській державній податковій інспекції ГУ ДПС у Донецькій області відбувся черговий сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія». В ході телефонної розмови фахівець інспекції проінформувала, що триває «Деклараційна кампанія 2024» та нагадала про можливості реалізувати своє право на податкову знижку.

Порядок та підстави нарахування податкової знижки регламентуються ст. 166 Податкового кодексу України, згідно з п.п. 166.1.2 п. 166.1 підстави для нарахування податкової знижки із зазначенням конкретних сум відображаються платником податку у річній податковій декларації про майновий стан і доходи, яка подається до 31 грудня 2024 року включно. Перелік витрат, дозволених до включення до податкової знижки, визначено у п. 166.3 ст. 166 ПКУ.

Звернула увагу на функціональні можливості сервісу мобільний застосунок «Моя податкова», який надає можливість подати декларацію про майновий стан і доходи для отримання податкової знижки:

у розділі «Послуги»:

- оберіть «Подати декларацію про майновий стан і доходи»;

- вкажіть суму витрат відповідного виду;

- зазначте реквізити банківського рахунку (інша інформація про банківський рахунок заповниться автоматично);

- прикріпіть документи в електронному вигляді (додатки можуть бути додані у pdf-форматі або фото);

- підписуйте та надсилайте.

Мобільний за стосунок «Моя податкова» від ДПС доступний громадянам та може бути завантажений на телефон як на платформі Android, так і iOS.

Для спрощення процедури подання декларації про майновий стан і доходи необхідно завантажити в App Store/Google Play мобільний застосунок «Моя податкова» та ідентифікуватися онлайн з використанням КЕП або хмарного підпису.

 

За отриманням консультацій та практичної допомоги з питань роботи електронних сервісів від ДПС, платники податків можуть звернутися до фахівців ЦОП Мирноградської ДПІ та за телефоном: 095-047-97-31.