Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Добропільська ДПІ: відбувся навчальний практикум з питань подання податкової звітності

, опубліковано 11 квітня 2024 о 14:41

У Центрі обслуговування платників Добропільської ДПІ Головного управління ДПС у Донецькій області відбувся практикум за участі головного державного інспектора Ніни Соколової з питання подання податкової звітності.

Під час заходу Ніна Соколова розповіла про функціональні можливості Електронного кабінету та мобільного застосунку «Моя податкова». Податківець повідомила, що за допомогою зазначених сервісів, платники податків можуть переглядати свої персональні дані: адресу, об’єкти оподаткування, борги по податкам, податкові повідомлення-рішення, отримати довідку про доходи, витяг з реєстру платників єдиного податку, витяг з реєстру платників ПДВ, переглянути стан розрахунків з бюджетом та інше.

Також присутнім на прикладі роз’яснила  алгоритм подання звітності за допомогою Електронного кабінету.

Звернула увагу, що громадяни, фізичні особи – підприємці (далі – ФОП) на загальній системі оподаткування та особи, які здійснюють незалежну професійну діяльність, за результатами 2023 року подають:

  • податкову декларацію про майновий стан і доходи за новою формою, яка затверджена наказом Мінфіну від 28.08.2023 №467, у термін до 01 травня 2024 року (30.04.2024);
  • фізичні особи, які мають право на податкову знижку, подають декларацію упродовж всього 2024 року до 31 грудня включно.

Також проінформувала про граничні терміни подання звітів і сплати єдиного податку ФОП 3 групи у 2024 році:

  • подання декларації з єдиного податку ФОП 3 група – до 10 травня 2024 року;
  • сплата єдиного податку за результатами діяльності у І кварталі 2024 року – до 20 травня 2024 року.

Кожному платнику податків було надано вичерпне роз’яснення у межах чинного законодавства.

 

Звернула увагу, що запроваджено дистанційний запис для отримання послуг в Добропільській ДПІ – Електронну чергу. Щоб здійснити попередній запис необхідно звернутись до Контакт – центру ДПС за тел.: 0-800-501-00-7 (підменю 6 – записатись в електронну чергу).