Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Користування безкоштовними Е – сервісами від ДПС України

, опубліковано 22 грудня 2023 о 14:18

Волноваська державна податкова інспекція повідомляє про переваги одного із популярних електронних сервісів – Електронний кабінет, за допомогою якого здійснюється взаємодія органів ДПС і платників у режимі реального часу, та забезпечує повний спектр послуг для платників податків як юридичних, так і фізичних осіб - підприємців та громадян.

Через приватну частину Е-кабінету суб’єкти господарювання можуть подати звітність, переглянути розрахунки з бюджетом, зареєструвати програмний РРО, а громадяни можуть подати декларацію про майновий стан та доходи, заяви для реєстрації (1ДР) або внесення змін (5ДР) до  Державного реєстру фізичних осіб  - платників податків та переглянути повідомлення-рішення про сплату майнових податків. Інструкцію щодо його функціоналу, можливостей режимів та сервісів, відповіді на популярні запитання розміщено за посиланням https://cabinet.tax.gov.ua/help/.

Скористатись зазначеним сервісом можуть особи, які мають особистий підпис, виданий кваліфікованим надавачем електронних довірчих послуг через Інтегровану систему електронної ідентифікації – id.gov.ua (MobileID та BankID), за допомогою Дія підпис або «хмарного» кваліфікованого електронного підпису.

Меню «Введення звітності» приватної частини Електронного кабінету надає можливість платникам податків створити електронні документи звітності, перевірити, підписати та надіслати в електронному вигляді до контролюючих органів. 

Вкладка «Вхідні» меню «Вхідні/вихідні документи» надає доступ до квитанцій щодо приймання та обробки надісланого електронного документа контролюючим органом.

Переглянути подану звітність, незалежно від способу її подання, включаючи звіти, подані на паперових носіях, можна скориставшись меню «Перегляд звітності» приватної частини Електронного кабінету.

Функціонал Електронного кабінету постійно доповнюється новим можливостями відповідно до потреб  платників та податків та законодавчих змін.

Ще один застосунок, який можна завантажити на свої ґаджети і він є зрозумілим і зручним інструментом для отримання електронних сервісів податкової служби для громадян, а також сплати податків з використанням платіжних систем – це мобільний застосунок «Моя податкова».

Частина сервісів застосунку доступні без ідентифікації: перевірка чека, пошук акцизної марки, дані з реєстру платників ПДВ, єдиного податку (розділ «Реєстри»). Інші сервіси доступні після ідентифікації будь-яким файловим КЕП або хмарним КЕП – Дія Підпис, Smart ID від Приватбанку та інші. 

У розділі «Мої дані» застосунку можна отримати інформацію про:

 - адресу реєстрації та фактичне місце проживання;
- обʼєкти оподаткування;

 обовʼязок сплатити суму грошового зобовʼязання (ППР);
         У розділі «Послуги» доступно:
- направлення запиту на отримання відомостей про суми виплачених доходів та утриманих податків з Державного реєстру фізичних осіб  - платників податків;
- подання декларації про майновий стан і доходи (податкова знижка);

- подання заяв для реєстрації (1ДР) або внесення змін (5ДР) до  Державного реєстру фізичних осіб  - платників податків;

- подання заяви для реєстрації  у Реєстрі волонтерів.

 - перегляд  інформації про стан розрахунків з бюджетом.

У розділі «Повідомлення» доступні:

- квитанції;

- відомості з Державного реєстру фізичних осіб - платників податків про суми виплачених доходів та утриманих податків;

- інформація з Державного реєстру фізичних осіб - платників податків про джерела/суми нарахованого доходу, утриманого та сплаченого податку та військового збору;

- листи контролюючого органу та інші повідомлення.

       Найчастіше громадяни звертаються до податкової служби за отриманням відомостей про суми виплачених доходів та утриманих податків.

Використовуючи мобільний застосунок «Моя податкова» вам потрібно:

- завантажити застосунок на мобільний телефон в App Store або Google Play;

- ідентифікуватися онлайн з використанням файлового або хмарного КЕП будь-якого надавача;
- у розділі «Послуги» обрати «Отримати відомості про суми виплачених доходів;

 - вказати необхідний період, за який бажаєте отримати відомості;

- підписати та відправити запит.

У розділі «Повідомлення» отримаєте  результат за 5 хвилин!

Спілкуйся з Податковою службою  з безкоштовними Е- сервісами дистанційно, швидко та легко!