Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Олександрівська ДПІ: реалізація права на податкову знижку у смартфоні

, опубліковано 15 грудня 2023 о 14:47

Олександрівська ДПІ Головного управління ДПС у Донецькій області звертає увагу, що  можливість отримання послуг у смартфоні стала досить зручною і звичною функцією. Так,  платникам податків презентовано новий мобільний застосунок «Моя податкова» - простий і зручний інструмент для отримання електронних сервісів податкової служби для громадян, а також сплати податків з         використанням    платіжних  систем. Він доступний власникам пристроїв на операційній системі як Android, так і iOS.

Мобільний застосунок містить дані про платника, дає можливість дізнатися про наявність податкових боргів, а також за його допомогою можна подати декларацію про майновий стан і доходи (зараз доступна подача тільки тієї декларації, яка необхідна для отримання податкової знижки). Для цього у розділі «Послуги» потрібно зробити всього три кроки.

Крок1 - внести суми витрат, фактично понесених протягом звітного (податкового) періоду;

Крок 2 - внести реквізити банківського рахунку для перерахування коштів у разі повернення надміру утриманих(сплачених) сум  податку під час застосування права на податкову знижку

Крок3 - додати копії документів, прикріпивши файли в форматі pdf або фото з галереї телефону,  шляхом додавання кнопкою +.

Підписати та надіслати декларацію.

Мобільний застосунок доповнюватиметься новими можливостями відповідно до потреб платників податків. У разі виникнення будь-яких запитань щодо роботи застосунку та наявності пропозицій щодо вдосконалення сервісів, необхідно їх надсилати за адресою infotax@tax.gov.ua або звертатися за телефоном 0 800 501 007.