Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Отримання документів від податкової через Електронний кабінет – це сучасно, зручно та надійно!

, опубліковано 15 грудня 2023 о 14:44

Мирноградська ДПІ продовжує інформувати платників податків щодо дистанційної комунікації з органами державної податкової служби.

Суб’єкти господарювання незалежно від місця обліку чи місця знаходження, мають змогу дистанційно спілкуватися з органами державної податкової служби. Для цього необхідно мати лише комп’ютер або смартфон, Інтернет та кваліфікований електронний підпис, отриманий у будь-якого Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг, через Інтегровану систему електронної ідентифікації - id.gov.ua (MobileID та BankID), за допомогою Дія Підпис або "хмарного" кваліфікованого електронного підпису.

Згода на таку комунікацію надається шляхом заповнення та подання заяви про бажання отримувати документи через Електронний кабінет за встановленою формою: для фізичних осіб - F1391602, для юридичних осіб - J1391602.

Форми Заяви про бажання отримувати документ через Електронний кабінет та Заяви про відмову отримувати документ через Електронний кабінет, затверджені наказом Міністерства фінансів України від 14.07.2017 № 637 зі змінами, затвердженими наказом Міністерства фінансів України від 18.03.2021 №159 «Про затвердження Змін до Порядку функціонування Електронного кабінету».

В свою чергу ДПС має можливість відправляти документи суб’єктам господарювання через Електронний кабінет. Листування контролюючих органів з платниками податків, зазначеними в абзаці першому пункту 42.4 статті 42 Податкового кодексу України, які подали заяву про бажання отримувати документ через електронний кабінет, здійснюється засобами електронного зв'язку в електронній формі з дотриманням вимог законів України "Про електронні документи та електронний документообіг" та "Про електронні довірчі послуги" шляхом надіслання документа в електронний кабінет з одночасним надісланням платнику податків на його електронну адресу (адреси) інформації про вид документа, дату та час його надіслання в електронний кабінет.

Вхід до Електронного кабінету за посиланням: http://cabinet.tax.gov.ua