Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Як заповнити призначення платежу по-новому

, опубліковано 15 грудня 2023 о 14:37

Дружківська державна податкова інспекція Головного управління ДПС у Донецькій області інформує, що з 1 грудня 2023 року при сплаті податків, зборів та єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування заповнення поля «Призначення платежу» здійснюватиметься по-новому, виключно у структурованій формі. Тому юридичним особам, як і ФОП, потрібно знати про нові правила.

З початку грудня у реквізитах платіжок під назвою Призначення платежу потрібно зазначати:

  • код сплати податків та ЄСВ;
  • назву податку або ЄСВ та період, за який він сплачується.

Наприклад :

  • Для сплати ЄП 1 та 2 групам у полі під назвою Призначення платежу зазначайте: 101 єдиний податок за грудень 2023 року.
  • Сплата ЄСВ зазначається схоже: 101 ЄСВ за І квартал 2024 року.

        Податківці акцентують увагу на заповненні реквізиту «Фактичний платник» під час сплати податків, зборів та єдиного внеску на загальнообов'язкове соціальне страхування, а саме:

- під час сплати фізичною особою через касу та/або термінали самообслуговування в обов'язковому порядку вказується інформація про платника, що сплачує податки;

2) під час сплати юридичною особою за свої відокремлені підрозділи, представництва потрібно зазначити інформацію про підрозділи та представництва як платників податків.

        Поки що платників податків не штрафують за порушення правил під час заповнення реквізитів платіжних доручень при сплаті податків та зборів, але слід пам’ятати, якщо неправильно заповнити реквізит фактичний платник податку, то податок чи інший платіж не надійде за призначенням і тоді платнику не уникнути штрафних санкцій.