Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Декларування громадянами доходів, отриманих у 2021 році – тема семінару у Торецькій ДПІ

, опубліковано 05 січня 2022 о 08:33

 У зв’язку із початком кампанії декларування громадянами доходів, отриманих у 2021 році, в приміщенні ЦОП Торецької ДПІ Головного управління ДПС у Донецькій області відбувся семінар з платниками податків.

Спікер, старший державний інспектор Торецької ДПІ Зельміра Гасанова – Швидка, надала платникам вичерпну інформацію щодо декларування громадянами доходів, отриманих у 2021 році. Присутні на семінарі дізналися, які саме доходи підлягають обов’язковому декларуванню, в які строки та в який спосіб подається декларація про майновий стан і доходи. Податківець звернула увагу платників на те, що з 1 січня 2021 року набрав чинності наказ Міністерства фінансів України від 17.12.2020 № 783, яким затверджено зміни в формі податкової декларації про майновий стан і доходи та інструкцію щодо заповнення такої декларації.

Також, спеціалістка докладно розповіла про переваги електронних сервісів ДПС, звернула увагу, що користування ними  дає змогу зекономити час та уникнути необхідності відвідування Центрів обслуговування платників в умовах карантину; наглядно продемонструвала можливості Електронного кабінету в частині подачі декларації про майновий стан і доходи та отримання відомостей про отримані доходи; надала можливість платникам практично відпрацювати навички  роботи в Електронному кабінеті тощо.

Платники дізналися про сервіс InfoTAX, його можливості, порядок його завантаження та користування меню InfoTAX. Таким чином,  платникам стало зрозуміло, що спілкуватися з податковою за допомогою електронних сервісів – це просто, безпечно та сучасно.