Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Одноразове декларування – шанс легалізувати доходи

, опубліковано 30 грудня 2021 о 13:54

Триває кампанія з одноразового (спеціального) добровільного декларування, яка продовжиться до 01 вересня 2022 року. Тож ймовірні декларанти мають можливість цивілізовано легалізувати доходи, які раніше не підлягали оподаткуванню.

Скористатися одноразовим (спеціальним) добровільним декларуванням можуть фізичні особи - резиденти, у тому числі самозайняті особи, а також фізичні особи, які не є резидентами України, але які були резидентами на момент отримання (набуття) об’єктів декларування чи на момент нарахування (отримання) доходів, за рахунок яких були отримані (набуті) об’єкти декларування, і які відповідно до Податкового кодексу України є чи були платниками податків.

Декларацію потрібно подавати тільки в електронній формі. У декларації треба вказати відомості про декларанта для його ідентифікації (прізвище, ім’я, по батькові, податковий номер), відомості про об’єкти декларування. Для грошових активів – вид, розмір та валюту активу, класифікація банківських металів тощо. Для рухомого та нерухомого майна – місце знаходження або місце зберігання, вид, назву, рік виробництва/випуску тощо.