Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Порядок відкриття рахунків для одноразового добровільного декларування

, опубліковано 30 грудня 2021 о 13:47

Добропільська ДПІ Головного управління ДПС у Донецькій області нагадує, що з 01 вересня 2021 року стартувала кампанія з одноразового добровільного декларування активів, з яких не були сплачені належним чином податки.

При цьому, декларант має розмістити кошти в національній та іноземній валютах на поточних рахунках в банках України до подання декларації. Для забезпечення виконання зазначеної законодавчої вимоги, Національний банк України своєю постановою від 5 серпня 2021 року № 83 затвердив Порядок відкриття та ведення поточних рахунків із спеціальним режимом для цілей одноразового (спеціального) добровільного декларування.

Порядком встановлено, що для  відкриття спеціального рахунку декларант має подати анкету та заяву. В анкеті зазначаються персональні дані платника. При цьому, подана заява є підтвердженням того, що отримані платником активи не належать до таких, які не можуть бути об`єктами декларування відповідно до закону. Постанова також містить порядок здійснення банком перевірки  декларанта, та перелік  випадків коли платнику може бути відмовлено у відкритті такого рахунку.

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

Підписуйтесь на сторінку Державної податкової служби України у Facebook facebook.com/TaxUkraine

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»