Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Реєстрація ПРРО – актуальна тема зустрічі з платниками

, опубліковано 31 грудня 2021 о 10:56

Днями головний державний інспектор Добропільської ДПІ Головного управління ДПС у Донецькій області Віта Полонська провела зустріч з платниками податків та громадськістю. У заході взяли участь підприємці та керівники підприємств Добропільщини.

Спілкування відбувалося в режимі online, що є доречним та ефективним  під час карантинних обмежень.

Під час зустрічі порушувалися питання своєчасності та правильності сплати податків, необхідності подолання тіньової зайнятості, важливості фіскалізації діяльності суб’єктів господарювання, проведення одноразового (спеціального) добровільного декларування.

Також учасники заходу обговорили шлях покращення обслуговування платників податків та впровадження нових електронних сервісів від ДПС України.

Як з’ясувалося під час зустрічі, суб’єктів господарювання (фізичних осіб підприємців, які здійснюють торгівлю на ринках) дуже хвилює питання обов’язкового застосування РРО «єдинниками» ІІ групи, що впроваджуватиметься  з 1 січня 2022 року.

Віта Полонська повідомила, що з метою роз’яснення цього питання фахівцями Добропільської ДПІ Головного управління ДПС у Донецькій області проводяться заходи та  розповсюджується друкована продукція на торгівельних майданчиках.

Також фахівці податкової служби проводять сеанси телефонного зв’язку «гаряча лінія» з питання застосування РРО та ПРРО. Зателефонувавши на «гарячу лінію» платники податків можуть отримати роз’яснення та уточнення законодавчих норм щодо «касових апаратів».