Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про застосування РРО та ПРРО під час вебінару в Добропільській ДПІ

, опубліковано 31 грудня 2021 о 09:06

Податківці Добропільщини започаткували серію навчальних вебінарів для представників бізнесу, присвячених особливостям застосування реєстраторів розрахункових операцій. Днями такий захід було проведено спільно з працівниками малого та середнього бізнесу .

Спікерами від Добропільської ДПІ Головного управління ДПС у Донецькій області виступили в.о. начальника ДПІ Світлана Хованська, головний державний інспектор ДПІ Віта Полонська.

 Податківці проінформували учасників про те, хто має використовувати РРО. Адже, як відомо, з 1 січня 2022 року значно розширюється коло суб’єктів господарювання (фізичних осіб-підприємців), якими мають застосовуватись реєстратори розрахункових операцій та/або програмні реєстратори розрахункових операцій. Згідно з нормами податкового законодавства, обов’язкове застосування касових апаратів передбачено для ФОП – платників єдиного податку ІІ-ІV груп, обсяг доходу яких протягом календарного року не перевищує 220 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року, незалежно від обраного виду діяльності, крім тих, які провадять діяльність у сферах з істотними ризиками ухилення від оподаткування.

Учасникам заходу детально роз’яснили переваги застосування новітніх програмних реєстраторів розрахункових операцій. Зазначили, що насправді реєстратори не створюють проблеми, а вирішують їх та мають ряд переваг, серед яких і бухгалтерський облік, і можливість за оптимальний час підрахувати залишки, зробити переоцінку товару, запрограмувати ціни для нових товарів тощо.

Окремим питанням розглянуто порядок реєстрації касових апаратів.

Зважаючи на значний інтерес до тематики заходу та враховуючи кількість питань, що надійшли від учасників, податківці анонсували наступний вебінар щодо запровадження фіскалізації в першій декаді грудня поточного року.