Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Чергова «гаряча лінія» на тему: «Чи має право на податкову знижку ФО, яка скористалася умовами молодіжного кредиту»

, опубліковано 30 листопада 2021 о 14:43

Днями Мирноградська державна податкова інспекція провела чергову «гарячу лінію» на тему: «Чи має право на податкову знижку ФО, яка скористалася умовами молодіжного кредиту».

Під час спілкування мешканці Мирноградщини дізнались, що платник податку має право включити до податкової знижки у зменшення оподатковуваного доходу платника податку за наслідками звітного податкового року, зокрема, як частина суми процентів, сплачених цим платником за користування іпотечним житловим кредитом.

Податківкець повідомила, що платник податку – резидент має право включити до податкової знижки частину суми процентів за користування іпотечним житловим кредитом, наданим позичальнику в національній або іноземній валютах, фактично сплачених протягом звітного податкового року

Тобто, повернення податку на доходи фізичних осіб може здійснюватися лише в межах сум, які фактично надійшли до бюджету від конкретного платника податку у звітному році.

Таким чином, якщо умовами молодіжного житлового кредиту передбачено повну або часткову компенсацію за рахунок бюджетних коштів відсотків за таким кредитом, то претендувати на податкову знижку одержувач такого молодіжного кредиту може тільки в частині особисто сплачених ним процентів, але при дотриманні інших умов, виконання яких є обов’язковим для отримання права на податкову знижку. При повній компенсації процентів за кредитом за рахунок бюджетних коштів платник податку не має законодавчих підстав на податкову знижку за таким кредитним договором.

Шановні громадяни та платники, бажаєте знати більше? Спілкуйтесь з податковою службою дистанційно за допомогою сервісів ДПС.

 

 

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

Підписуйтесь на сторінку Державної податкової служби України уFacebook facebook.com/TaxUkraine

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»