Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Мангушська ДПІ інформує: подання заяви для отримання податкового номеру та заяви про внесення змін до облікових даних через електронний кабінет

, опубліковано 23 листопада 2021 о 09:55

Мангушська державна податкова інспекція Головного управління ДПС у Донецькій області інформує про можливість надання заяви для отримання податкового номеру та заяви про внесення змін до облікових даних (у випадку зміни ім’я, прізвища, місця реєстрації тощо) онлайн, користуючись електронним сервісом «Подання відомостей для реєстрації фізичної особи у Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків» засобами Електронного кабінету.

 

Фізична особа, скориставшись сервісом, може подати облікову картку фізичної особи – платника податків за формою № 1ДР (далі – заява за ф. № 1ДР), заяву про внесення змін до Державного реєстру фізичних осіб – платників податків за ф. № 5ДР (далі – Заява за ф. № 5ДР) на себе та/або на своїх дітей за наявності свідоцтва про народження дитини та документа, що посвідчує особу одного з батьків (усиновителя, опікуна, піклувальника).

 

В електронному вигляді Заява за ф. № 1ДР та Заява за ф. № 5ДР подаються через меню «ЕК для громадян» приватної частини Електронного кабінету за адресою: http://cabinet.tax.gov.ua, при цьому платник податків самостійно обирає Центр обслуговування платників, де бажає отримати документ, що засвідчує реєстрацію у ДРФО, в електронному вигляді.

 

Для приєднання до заяв за ф. № 1ДР та ф. № 5ДР сканованих копій документів, що посвідчують особу та інших документів, які підтверджують зміни облікових даних, платнику необхідно використати закладку «Додатки» та обрати «Документ довільної форми» (формат файлу pdf/jpg із обмеженням розміру не більше 2МБ). Податковий орган видає реєстраційний номер облікової картки платника податків в терміни протягом 3-х робочих днів.

 

Для отримання реєстраційного номера облікової картки платника податків необхідно особисто звернутися до податкового органу, який був самостійно обраний під час заповнення заяв за ф. № 1ДР або ф. № 5ДР та пред’явити паспорт з відміткою про місце реєстрації та, у разі необхідності, документ (довідку) про реєстрацію місця проживання/перебування.

 

З рекомендаціями щодо подання заяв за ф. № 1ДР та ф. № 5ДР через Електронний кабінет фізичні особи можуть ознайомитися на офіційному вебпорталі ДПС у рубриці: «Головна/Фізичним особам/Подання відомостей для реєстрації фізичної особи/внесення змін до Державного реєстру фізичних осіб – платників податків через Електронний кабінет.