Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Проведення інформаційно-роз’яснювальної кампанії щодо одноразового (спеціального) добровільного декларування під час брифінгу в Бахмутській ДПІ

, опубліковано 10 листопада 2021 о 10:25

Днями в Бахмутській ДПІ Головного управління ДПС у Донецькій області відбувся брифінг з питання роз’яснення норм податкового законодавства та підвищення податкової культури громадян з питань одноразового (спеціального) добровільного декларування активів фізичних осіб відповідно до Закону України від 15 червня 2021 року № 1539-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету».

Під час брифінгу заступник начальника Бахмутської ДПІ Головного управління ДПС у Донецькій області Косолапов Ігор Анатолійович проінформував представників місцевих засобів масової інформації, що з 1 вересня 2021 року розпочалась кампанія одноразового (спеціального) добровільного декларування, яка триватиме до 1 вересня 2022 року.

Громадяни України, які мають активи, що не були оподатковані належним чином, можуть добровільно пройти одноразове (спеціальне) декларування, сплатити одноразовий збір та легалізувати такі активи. Податкова амністія розповсюджується, зокрема, на такі активи у вигляді грошових коштів, валютних цінностей, цінних паперів, рухомого та нерухомого майна в Україні та закордоном.

Фахові спеціалісти відповіли на питання та довели інформацію: хто може скористатися одноразовим (спеціальним) добровільним декларуванням;  хто не може бути декларантом;  про терміни проведення одноразового (спеціального) добровільного декларування; які активи підлягають одноразовому (спеціальному) декларуванню;  яким чином і за якою формою здійснююється декларування.

Було звернуто увагу присутніх, що інформація щодо можливості отримання консультацій за визначеними телефонними лініями з питань подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації  розміщена в ЦОП Бахмутської ДПІ на вебпорталі ДПС у банері «Одноразове добровільне декларування» у рубріці «Зворотній зв’язок» «Додаткові матеріали», а також на  вебпорталі ДПС у рубриці «Роз’яснення для платників» можна переглянути запитання-відповіді щодо одноразового добровільного декларування.

А також проінформовано, що консультації з питань подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації можна отримати в Центрі обслуговування  платників Бахмутської ДПІ Головного управління ДПС у Донецькій області за адресою: м. Бахмут, вул. Василя Першина, 8, з понеділка по четвер з 8-00 до 17-00, в п’ятницю з 8-00 до 15-45, перерва з 12-00 до 12-45, та за телефонами : (0627) 44-59-86, (0627) 44-60-03.