Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Актуальні теми - на онлайн-семінарі в Лівобережній ДПІ

, опубліковано 12 жовтня 2021 о 11:56

Нещодавно, 12 жовтня 2021 року, в Лівобережній ДПІ  відбувся черговий онлайн - семінар із платниками податків.

Одноразове (спеціальне) добровільне декларування, застосування РРО, отримання податкової знижки, легалізація праці, переваги електронних сервісів – саме ці теми, які на сьогодні дуже важливі, обговорювали фахівці Лівобережної ДПІ та управління електронних сервісів з платниками.

Спікери заходу звернули увагу слухачів на основні положення Закону України від 15 червня 2021 року №1539-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету. Учасникам онлайн-семінару детально роз’яснили, хто може скористатися одноразовим добровільним декларуванням та що необхідно декларувати. Також обговорено ставки збору та повідомлено, що добровільна декларація подається в електронній формі через Електронний кабінет.

Окрім того, податківці зазначили, що на вебпорталі Державної податкової служби розміщено спеціальний банер, в якому можна ознайомитися як і з Законом №1539-IX так і з роз’яснювальними матеріалами. Інформація оприлюднюється також на офіційних сторінках у соцмережах.

В ході заходу з платниками було розглянуто конкретні ситуації щодо застосування РРО/ПРРО та акцентовано увагу на перевагах застосування програмних реєстраторів розрахункових операцій.

Під час семінару фахівці наголосили на необхідності легалізації трудових відносин та рекомендували використовувати мобільний додаток «Legal ZrPlat».

Зазначили, що електронні сервіси ДПС сприяють економії часу, оперативності та зручності. Рекомендували найбільш функціональний електронний сервіс ДПС - Електронний кабінет, який зводить до мінімуму особисте спілкування платників із податковою.