Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Пошук «трудових нелегалів» продовжується: днями Дружківські податківці відвідали роботодавців

, опубліковано 13 вересня 2021 о 10:15

На сьогодні негативним явищем ринку праці залишається зарплата у «конверті», а легалізація трудових відносин – проблемою,  яка потребує комплексного та всебічного  вирішення.

Дружківські податківці постійно проводять роботу для покращення ситуації на ринку праці та зменшенню кількості «трудових нелегалів». Одним з видів такої роботи є відвідування та дослідження об’єктів господарської діяльності.

Головне завдання заходу – роз’яснити норми законодавства про працю, порядок оподаткування заробітної плати та сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, з метою мінімізації неофіційного працевлаштування.

Під час таких зустрічей з роботодавцями, податківці розповідають про неприпустимість допуску до роботи працівників без оформлення трудових відносин, порядок оформлення працівників, про відповідальність за використання нелегальної найманої праці, роздають листівки та пам’ятки для роботодавців, а також пояснюють працівникам наслідки отримання зарплатні в «конверті». Нагадують, що при виплаті заробітної плати суб’єкти господарювання – юридичні та фізичні особи повинні враховувати, що її розмір не може бути менше мінімальної, на зарплату нараховується ЄСВ (22%), з неї утримується ПДФО (18%) та військовий збір (1,5%).

Під час зустрічей податківці розповідають про безкоштовний мобільний додаток «Legal ZrPlat», за допомогою якого можна самостійно повідомити про порушення трудового законодавства.

На разі, перевірки по дотриманню трудового законодавства триватимуть, а за виявленні порушення роботодавцям доведеться сплатити значні суми штрафів, передбачені законом.