Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Торгівля рідинами, яка використовується в електронних сигаретах, може здійснюватися лише за наявності відповідної ліцензії

, опубліковано 13 вересня 2021 о 09:10

Волноваська ДПІ звертає увагу суб’єктів господарювання (у тому числі іноземного суб’єкта господарювання, який діє через своє зареєстроване постійне представництво), що торгівля рідинами, яка використовується в електронних сигаретах, може здійснюватися лише за наявності відповідної ліцензії. Такі новації передбачені Законом України від 16.01.2020 року № 465-ХI “Про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві”.

           Для отримання такої ліцензії суб’єкту господарювання (у тому числі іноземного суб’єкта господарювання, який діє через своє зареєстроване постійне представництво) потрібно звернутися до контролюючого органу з заявою до якої додається документ, що підтверджує внесення плати за ліцензію.

Плата за ліцензію на роздрібну торгівлю рідинами, що використовуються в електронних сигаретах, становить 780 гривень на кожне місце торгівлі.

          При цьому слід зауважити, що суб’єкти господарювання, які отримали ліцензію на роздрібну торгівлю тютюновими виробами, мають право продавати рідини, що використовуються в електронних сигаретах, без отримання окремої ліцензії на право роздрібної торгівлі такими рідинами.