Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Актуальні питання використання РРО/ПРРО платниками єдиного податку – на семінарі у Приморській ДПІ

, опубліковано 11 жовтня 2021 о 17:07

В Приморській ДПІ Головного управління  ДПС у Донецькій області проведено семінар на тему «Актуальні питання щодо обов’язку використання РРО/ПРРО платниками єдиного податку у 2022 році».

Тема семінару обрана невипадково, адже як важливою та необхідною умовою діяльності бізнесу є застосування РРО та ПРРО, що спрямовано на його захист та виведення з тіньового обігу частини готівкових розрахунків та безконтрольного обігу товарів. На нього запрошено підприємців, які перебувають на спрощеній системі оподаткування.

Спікер, старший державний інспектор Приморської ДПІ Тетяна Рогова розповіла учасникам заходу про порядок застосування  РРО платниками єдиного податку у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, враховуючи внесені зміни до Податкового кодексу України та інших законів України щодо лібералізації застосування РРО/ПРРО.

Також увагу платників звернли на передбачену як адміністративну,  так і фінансову відповідальність за незастосування РРО суб’єктами підприємницької діяльності під час проведення розрахункових операцій.

Платникам податків нагадали, що з 1 серпня 2021 року набули чинності нові вимоги до форми та змісту розрахункових документів, які формують реєстратори розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг. РРО мають бути доопрацьовані для можливості відображення у касових чеках штрихового коду марки акцизного податку на алкогольні напої.

На завершення зустрічі присутні на заході отримали відповіді та практичні поради щодо порядку реєстрації та застосування РРО/ПРРО.