Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

УВАГА! СПЛИВАЄ ТЕРМІН ОТРИМАННЯ ПОДАТКОВОЇ ЗНИЖКИ!

, опубліковано 13 вересня 2021 о 10:10

Центральна ДПІ Головного управління ДПС у Донецькій області нагадує, що  наближається граничний термін подання декларації про майновий стан і доходи  для отримання податкової знижки  - 31.12.2021 року.

Так, за 8 місяців 2021 року правом на податкову знижку вже скористалися 382 жителів Центрального району м. Маріуполя та задекларована сума витрат  становить 1145,9 тис.грн., в тому числі  повернення витрат громадянам складає  858,7 тис.грн.

Підстави для нарахування податкової знижки із зазначенням конкретних сум відображаються платником податку у річній податковій декларації, яка подається по 31 грудня 2021 року включно.

 Податкова декларація про майновий  стан і доходи  подається за формою, затвердженою наказом Міністерством фінансів України від 02.10.2015 № 859
(у редакції  від 25.04.2019 №177).  

Разом з податковою декларацією надаються копії наступних документів: платіжні та розрахункові документи, що підтверджують фактично здійснені протягом звітного податкового року платником податку витрати, зокрема квитанції, фіскальні або товарні чеки, прибуткові  касові ордера, що ідентифікують продавця товарів (робіт, послуг) і особу, яка звертається за податковою знижкою (їх покупця (отримувача), а також копії договорів за їх наявності, в яких обов'язково повинно бути відображено вартість таких товарів (робіт, послуг) і строк оплати за такі товари (роботи, послуги) (пп.166.2.1 п.166.2 ст. 166 Податкового кодексу України).

Подавати  декларацію громадянам необхідно до державних податкових інспекцій за місцем податкової адреси платника в один із таких способів:

-         особисто або уповноваженою на це  особою;

-         надіслати поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення;

-         засобами електронного зв’язку в електронній формі з дотриманням вимог  законів щодо електронного документообігу.

У разі надсилання податкової декларації поштою, платник податку зобов’язаний  здійснити таке  відправлення  не пізніше  ніж за  п’ять днів до закінчення граничного строку подання податкової декларації, а при поданні  податкової декларації в електронній формі - не пізніше закінчення останньої години дня, в якому спливає такий граничний строк.

Щоб направити декларацію до податкових органів засобами електронного зв’язку  треба  скористатися  Електронним кабінетом платника податків, вхід до якого здійснюється за адресою: https:/cabinet.tax.gov.ua, а також через офіційний вебпортал ДПС.

Центр обслуговування платників (далі – ЦОП) Центральної ДПІ запрошує громадян  Центрального району м. Маріуполя  до центру для надання декларацій, на отримання податкової знижки  та для отримання  кваліфікованої консультації з приводу правильного заповнення відомостей у звітності.

ЦОП працює з понеділка по четвер з 08-00 години до 17-00 години, у п‘ятницю з 08-00 години до 15-45 години,  у суботу та неділю – вихідні дні. Отримати довідки можна також за телефоном (0629)54-34-05.