Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податкова амністія: шанс все зробити законно

, опубліковано 12 жовтня 2021 о 15:44

Шановні платники! Головне управління ДПС у Донецькій області інформує, що з 1 вересня 2021 року громадяни зможуть офіційно легалізувати свою нерухомість, валюту або цінні папери, при купівлі або отриманні яких не сплачувалися податки.

             Отже держава надає шанс повернути гроші та інші активи у прозорий легальний обіг. Це можуть зробити, наприклад, ті, хто отримував зарплату у конверті, працював без оформлення трудових відносин.

             У межах податкової амністії необхідно здійснити два кроки. Перший – надати до податкових органів одноразову добровільну декларацію в електронному вигляді. При цьому  у добровільній  декларації не потрібно буде вказувати інформацію про джерела походження задекларованих активів.

             Крім того, до декларацій, поданих в порядку податкової амністії, застосовується особливий порядок перевірок. Вони можуть бути тільки камеральними, тобто в межах «кабінету» перевіряючого, і можуть стосуватися арифметичних і логічних помилок в декларації.  

             Другий крок - сплатити до бюджету одноразовий збір у розмірі від 2,5 до 9 відсотків, що є значно нижчим, ніж розмір встановлених податків, наприклад, розміру податку на доходи фізичних осіб, який насьогодні становить 18 відсотків. Якщо громадянин сплатить збір у повному обсязі, він звільнятиметься від відповідальності за порушення податкового та валютного законодавства, контроль за дотриманням якого покладено на контролюючі органи.

    Податкова амністія  - це спосіб цивілізованої та добровільної легалізації активів, які були приховані від оподаткування. Це унікальна можливість розпочати свою економічну історію з чистого аркуша. Ми повинні стати частиною змін, які хочемо бачити. Отже декларуйте!

 

Дізнавайтеся про всі новації податкового законодавства на офіційній сторінці ГУ ДПС у Донецькій області у мережі Facebook.

 

Підписатися на Facebook 

fb.com/TaxUkraine

www.facebook.com/tax.donetsk

Підписатися на Telegram-канал

t.me/tax_gov_ua

Підписатися на YouTube

youtube.com/TaxUkraine

youtube.com/c/ДПСуДонецькійобласті

Спілкуйтеся з Податковою службою дистанційно і безпечно за допомогою сервісу «InfoTAX» t.me/infoTAXbot