Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про Електронні сервіси – на семінарі у смт Нікольське

, опубліковано 23 липня 2021 о 09:30

Нікольською державною податковою інспекцією Головного управління  ДПС у Донецькій області проведено скайп-семінар для платників податків на тему «Електронні сервіси – комфортно та зручно».

Учасниками семінару стали фізичні особи – громадяни, фізичні особи – підприємці (господарська діяльність у сфері роздрібної торгівлі, надання індивідуальних послуг, технічне обслуговування та ремонт автотранспортних засобів, тощо) юридичні особи ( бюджетні установи, комунальні заклади, споживчі  товариства).                                                                                                                                       

На Слухачам нагадали, що сьогодні платники податків мають можливість без особистих візитів до контролюючих органів отримати необхідну інформацію, у тому числі довідки, консультації та вчасно подавати податкову звітність. Для цього на вебпорталі ДПС України забезпечено доступ до низки безкоштовних електронних сервісів. Впровадження інноваційних інформаційних технологій дає змогу зберегти дорогоцінний час для бізнесу та здійснити спілкування з податковою службою комфортно. Електронний кабінет – це найбільш популярний сервіс ДПС, який є захищеним, персоналізованим та безпечним. Окремо зупинились на двох функціональних частинах Електронного кабінету: відкритій (загальнодоступна) та приватні (особистий кабінет). 

Повідомлено, що сьогодні батьки під час реєстрації народження дитини можуть отримати її РНОКПП без подання документів до податкового органу, скориставшись послугою «єМалятко» (Постанова Кабінету Міністрів України від 10.07.2019 р. № 691 «Про реалізацію експериментального проекту щодо створення сприятливих умов для реалізації прав дитини»).

Всім платникам, які стоять на обліку в податкових органах, нагадали, що з 01 липня п.р. почався звітний період за 1 півріччя 2021 року.  Наполегливо рекомендовано користуватися податковими сервісами ДПС  та запропоновано звертатися до Нікольської ДПІ, якщо виникнуть проблемні питання у ході  використання  зазначених сервісів.

В доповнення повідомили, що у цьому році Україна відзначає 25-у річницю Конституції України. У статті 1. Конституції сказано, що Україна є суверенною і незалежною, демократичною, соціальною та правовою державою. Український конституціоналізм має глибоке історичне коріння, а також свої особливості. Найголовніші з них – український конституціоналізм розвинувся під впливом європейських країн, які першими почали його формувати; заснований на ідеях прав та свобод людини, верховенства права та демократії. Ці засади формувалися протягом століть у відповідності до національного характеру українців, способу життя, цінностей і суспільних відносин. Приділено увагу декільким фактам про підготовку й ухвалення Конституції та Батькам законотворчості та конституціоналізму.