Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Взаємодійте з податківцями дистанційно - використовуйте електронні сервіси ДПС

, опубліковано 22 липня 2021 о 08:42

В Добропільській ДПІ Головного управління ДПС у Донецькій області нагадують, що на вебпорталі Державної податкової служби України за посиланням http://tax.gov.ua/diyalnist-/elektronnyi-servisi/elektronniservisi/

розміщено електронні сервіси, використання яких спрощує взаємодію з податківцями.

Так, в нагоді як суб’єктам господарювання, так і громадянам, стане сервіс Електронний кабінет (https://cabinet.tax.gov.ua), через відкриту частину якого платники мають можливість скористатись інформацією з реєстрів, що є загальнодоступними.

У приватній частині, після ідентифікації особи, доступні такі сервіси:

- податковий календар;

- стан розрахунків з бюджетом;

- листування з органами ДПС;

- облікові дані;

- пошук інформації в реєстрах ДПС;

-  подання заяв/запитів;

- подання декларації про майновий стан і доходи в електронному вигляді;

- сплата податків (фізичним особам);

- перегляд даних СЕА ПДВ;

- інші електронні сервіси.

Зокрема, за допомогою приватної частини сервісу «Електронний кабінет платника» є можливість отримання інформації про суми виплачених доходів та утриманих податків з ДРФО для заповнення податкової декларації про майновий стан і доходи.

Зазначена інформація набуває особливої актуальності для громадян, які мають намір отримати податкову знижку за витрати, які здійснені у минулому році.

Отже, громадянам необов’язково звертатися до податкового органу для отримання довідки про власні доходи. Одержати її можна за допомогою Електронного кабінету. В такому випадку, робота з електронним сервісом в особистому кабінеті здійснюється з використанням електронного цифрового підпису (ЕЦП).

Завдяки сервісу Інформація з реєстрів (https://cabinet.tax.gov.ua/registers) можна отримати таку інформацію: дані про взяття на облік платників; щодо реєстру страхувальників; дані реєстру платників ПДВ та реєстру платників єдиного податку; інформацію про РРО; дані реєстру платників акцизного податку з реалізації пального та спирту етилового, реєстру осіб, які здійснюють операції з товарами.

Крім того, можна дізнатись інформацію про свого потенційного бізнес-партнера, а саме: щодо сумлінності сплати податків до бюджету, скориставшись сервісом за посиланням http://tax.gov.ua/businesspartner.

Загальнодоступний інформаційно - довідковий ресурс (http://zir.tax.gov.ua/) допоможе отримати відповіді на професійні питання в рубриках: «Запитання – відповіді з Бази знань»; «Нормативні та інформаційні документи»; «Останні зміни в законодавстві»; «Письмові консультації» тощо.

Тож, шановні платники податків! Легко, швидко, не наражаючись під час пандемії на небезпеку захворіти, отримуйте необхідну інформацію та активніше використовуйте податкові електронні сервіси у своїй діяльності.