Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про надання звітності в електронному вигляді – на семінарі у м. Лиман

, опубліковано 22 липня 2021 о 09:53

В Лиманській ДПІ Головного управління ДПС у Донецькій області відбувся скайп-семінар з платниками  податків  на тему «Переваги надання звітності в електронному вигляді». В умовах посилення карантинних заходів стає пріоритетним надання звітності платниками податків в електронному вигляді.

Платникам для подання звітності в електронній формі необхідно отримати в будь-якому з Акредитованих Центрів сертифікат ключів посадових осіб, що беруть участь в процесі підписання звіту. Безкоштовно електронні сертифікати можна отримати у Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг Інформаційно-довідкового департаменту ДПС.

На сьогодні  «Електронний кабінет» залишається найпопулярнішим електронним сервісом, це персональне автоматизоване робоче місце платника податків, доступ до роботи в якому здійснюється з будь-якого комп'ютера, підключеного до Інтернету, шляхом автентифікації з використанням електронного цифрового підпису та авторизації такого платника, за допомогою якого платники податків можуть підготувати, заповнити та надіслати  заяви, запит та подати звітність в електронному вигляді.

Вхід до «Електронного кабінету платника» здійснюється за адресою: https://cabinet.tax.gov.ua з використання електронного цифрового підпису (ЕЦП) будь-якого Акредитованого центру сертифікації ключів.

Учасники семінару отримали  відповіді на питання:

 

  • У яких випадках податкова звітність вважається прийнятою контролюючим органом, у тому числі — якщо вона подана в електронному вигляді?
  • За допомогою якого програмного забезпечення платники податків, які отримали  ЕЦП від ЕДП ІДД ДПС, можуть подавати звітність в електронному вигляді, у тому числі — з ЄСВ?
  • Як отримати кваліфіковані сертифікати відкритих ключів?                            
  •  Що таке «електронний кабінет платника »?

 

З нагоди  відзначення 25-ї річниці Конституції України учасникам семінару провели невеличкий екскурс в історію Конституції України та українського державотворення.

Конститу́ція Украї́ни — Основний Закон України, ухвалений 28 червня 1996 року на 5-й сесії Верховної Ради України 2-го скликання. Конституція України набрала чинності з дня її прийняття. У ній було закріплено правові основи держави, її суверенітет і територіальну цілісність, основні права і свободи українських громадян. Людина, її життя і здоров’я, честь і гідність, недоторканість, безпека визнаються найвищою соціальною цінністю. На згадку про прийняття Конституції в Україні щорічно святкується державне свято — День Конституції України.

Конституція є головним правовим уставом держави. Але не менш важливим є розуміння світоглядного підґрунтя Конституції. Тільки такий Основний Закон, який відповідає природі відносин у суспільстві може бути дієвим, може на практиці впорядкувати ці відносини і спрямувати їх на розвиток нації. Конституція – це і система поглядів, мислення та бачення українського народу, його самоідентифікація та розуміння власної державності. Перші конституційні проекти своєю ціллю ставили саме закріплення права української нації на самостійну державу.

Прийняття 28 червня 1996 р. нової Конституції України Верховною Радою стало центральною політичною й історичною подією української державності. Саме після прийняття власної Конституції Україна стала легітимною державою у сучасному світі.