Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Для платників із м. Волноваха – про переваги користування приватною частиною «Електронного кабінету» та електронними сервісами ДПС

, опубліковано 04 червня 2021 о 09:24

Працівниками Волноваської ДПІ Головного управління ДПС у Донецькій області для платників податків проведено  семінар засобами скайп – зв’язку на тему: «Переваги користування приватною частиною «Електронного кабінету» та електронними сервісами ДПС, зокрема «InFoТах», та «Спеціалізованим клієнтським програмним забезпеченням для формування та подання звітності до Єдиного вікна подання електронної звітності».

Заступник начальника Волноваської ДПІ Ірина Приймачова  розповіла платникам, що для дистанційного спілкування з податковою службою без відвідування приміщень ДПС можна користуватися електронними сервісами ДПС за допомогою:

- спеціалізованого клієнтського програмного забезпечення «Єдине вікно подання електронної звітності»;

- інформаційно-телекомунікаційної системи «Електронний кабінет».

 

Завантажити програмне забезпечення «Спеціалізоване клієнтське програмне забезпечення для формування та подання звітності до "Єдиного вікна подання електронної звітності"» для формування звітності до Пенсійного Фонду України, Державної служби статистики України, до ДПС України, а також накладання електронного цифрового підпису та шифрування електронних документів (дослідна експлуатація) можливо на сторінці https://tax.gov.ua/elektronna-zvitnist/spetsializovane-klientske-program/

Програмне забезпечення функціонує під керування операційних систем Microsoft Windows.

Для коректної роботи повинні бути встановлені компоненти і програми:

1. компонент Microsoft Windows Script 5.6

2. компонент Windows Installer

3. Internet Explorer версії не нижче 6.0

4. Java Runtime Environment версії не нижче 5.0 Update 6

5. Adobe Acrobat Reader версії не нижче 5.0

Програма інсталяції самостійно визначає тип операційної системи і запускає відповідні компоненти.

Оновлення програми виходять майже щомісяця в зв’язку з затвердженням нових форм і версій документів, виправленням помилок або доопрацюванням програмного забезпечення.

«Електронний кабінет» - це інформаційно-телекомунікаційна система, створена для забезпечення реалізації платниками податків та державними органами своїх прав та обов’язків, визначених Податковим Кодексом України, в електронному вигляді.

Офіційна сторінка електронного кабінету https://cabinet.tax.gov.ua

 а цим посиланням користувачі електронного кабінету отримують доступ до порталу, робота з яким здійснюється через мережу Internet та не вимагає використання чи встановлення будь-якого додаткового програмного забезпечення. Електронний кабінет працює цілодобово в реальному часі.

Робота у приватній частині здійснюється з використанням електронного цифрового підпису, що сертифікований у будь-якому Акредитованому центрі сертифікації ключів, зокрема, безкоштовно в АЦСК Інформаційно-довідкового департаменту ДПС (http://acskidd.gov.ua/).

Державною податковою службою України також запроваджено електронний сервіс «InfoTAX».

Через месенджери Telegram та Viber платники податків мають можливість отримувати інформацію про:

стан розрахунків з бюджетом,

реєстраційні та облікові дані,

про результати обробки документів,

про строки подання звітності та сплати податків.

Для доступу до сервісу необхідно у відповідному месенджері (наприклад, Telegram) знайти InfoTAX, в якому перейти за посиланням до Електронного кабінету для ідентифікації та завершення налаштування нового сервісу.

«InfoTAX» – це продовження розпочатого ДПС курсу на максимально дистанційне спілкування з платниками податків та якісно новий рівень послуг. Комфортність спілкування з податковою службою, швидкість та зручність отримання податкової інформації через «InfoTAX» є не просто черговим кроком ДПС у напрямі цифровізації, а відповіддю на запит платників у мобільності отримання послуг.