Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

З початку року громадянами подано понад 100 декларацій

, опубліковано 25 лютого 2021 о 13:40

Як повідомила начальник Добропільської ДПІ Головного управління ДПС у Донецькій області Наталія НАРЕЗНЯК, з початку кампанії «Декларування - 2021» мешканцями території обслуговування інспекції вже подано 108 декларацій про майновий стан та доходи, отримані протягом 2020 року.

Загальна сума задекларованого доходу складає 5 975,3 тис. гривень. До сплати самостійно нараховано 304,6 тис. грн податку на доходи фізичних осіб та 65,1 тис. грн військового збору.

Керівник вкотре нагадала, що обов’язок щодо подання декларації у платників податків виникає:

- при отриманні доходів не від податкових агентів (тобто від інших фізичних осіб, які не зареєстровані як самозайняті особи). До таких доходів відносяться, зокрема, доходи від надання в оренду рухомого або нерухомого майна іншим фізичним особам; успадкування чи отримання в дарунок майна не від членів сім’ї першого та другого ступеня споріднення тощо;

- при отриманні від податкових агентів доходів, які не підлягали оподаткуванню при виплаті, але які не звільнені від оподаткування. До таких доходів відносяться, зокрема, операції з інвестиційними активами;

- при отриманні іноземних доходів;

- та в інших випадках передбачених законодавством, зокрема, при отриманні у власність майна за рішенням суду.

Наталія НАРЕЗНЯК звернула увагу, що декларацію можна надіслати поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення - не пізніше ніж за п’ять днів до закінчення граничного строку подання податкової декларації, і звичайно подати до контролюючого органу особисто або уповноваженою на це особою.

Також, громадяни мають можливість подати декларацію про майновий стан і доходи не відвідуючи податкову службу, а скориставшись електронним сервісом ДПС – Е-кабінетом.https://cabinet.tax.gov.ua/. 

З актуальною інформацією щодо декларування доходів громадян можна ознайомитися на субсайті Головного управління ДПС у Донецькій області.

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua.

        Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX».