Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

За 2020 рік Дружківські податківці зібрали більше 750 тисяч гривень рентної плати за спеціальне використання води

, опубліковано 16 січня 2021 о 11:08

Дружківські податківці повідомили, що впрдовж січня–грудня 2020 року платники податків поповнили скарбницю на 772 тис грн  податком за спеціальне використання води.

Так, згідно з розподілом коштів державний бюджет, у тому числі спецфонд, отримав 424,6 тис грн, в свою чергу до місцевого надійшло 347,4 тис грн. Показник середньомісячних надходжень рентної плати за спеціальне водокористування по м. Дружківка за січень-грудень 2020 року склав 64,3 тис гривень.

Звертаемо увагу, що платниками рентної плати за спеціальне використання води виступають первинні водокористувачі – це всі суб’єкти господарювання незалежно від форм власності, які використовують та/або передають вторинним водокористувачам воду, отриману шляхом забору води з водних об’єктів, або використовують воду для потреб гідроенергетики, водного транспорту чи рибництва. Збори за спеціальне водокористування справляються з метою стимулювання раціонального використання водних ресурсів і охорони вод з метою відтворення водних ресурсів.

Сума яка підлягає сплаті розраховується виходячи з фактичних обсягів води, з урахуванням лімітів використання, ставок рентної плати та коефіцієнтів. Платники податку самостійно обчислюють суму сплати за спеціальне використання води щокварталу наростаючим підсумком з початку року.

Декларація з рентної плати за спеціальне використання води подається щокварталу, впродовж 40 календарних днів після закінчення звітного періоду. Нагадуємо, що останній день подачі декларації за ІV квартал 2020 року – 9 лютого, а останній день сплати – 19 лютого.