Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

«Гаряча» телефонна лінія щодо можливостей сплати податків та отримання витягу щодо стану розрахунків з бюджетами через ІТС «Електронний кабінет»

, опубліковано 27 листопада 2020 о 14:35

Нещодавно для платників податків міста Вугледар було проведено сеанс телефонного зв’язку „ гаряча лінія ” на тему «Щодо впроваджених електронних сервісів щодо сплати податків через ІТС «Електронний кабінет» та отримання витягу щодо стану розрахунків з бюджетами» за участі начальника Вугледарської державній податковій інспекції Головного управління ДПС у Донецькій області Наталії Іваницької.

Податківець повідомила, що меню «Стан розрахунків з бюджетом» у приватній частині ІТС «Електронного кабінету» надає можливість користувачу доступ до своїх особових рахунків із сплати податків, зборів та інших платежів. При зверненні до зазначеного пункту меню відображається зведена інформація станом на момент звернення, що містить необхідну інформацію по кожному виду платежу. Обравши  один з податків  користувач подвійним натиском кнопки миші отримує доступ до деталізованої інформації з інтегрованої картки платника по вибраному податку в розрізі проведених операцій. Після натискання кнопки «СПЛАТИТИ» відбувається перехід на сайт платіжної системи , автоматично заповнюються всі необхідні платіжні реквізити. Користувачу достатньо зазначити суму і реквізити платіжної картки.

На запитання: «Як отримати витяг щодо стану розрахунків з бюджетами через ІТС «Електронний кабінет»?» - Наталія Іваницька проінформувала, що меню «Заяви, запити для отримання інформації» приватної частини Електронного кабінету дозволяє платнику надіслати до органу ДПС запит щодо стану розрахунків з бюджетом та цільовими фондами за даними органів ДПС за формою «F/J1300203»

Робота у приватній частині  Електронного кабінету здійснюється з використанням кваліфікованого електронного підпису. У вікні «Заяви , запити для отримання інформації» можливо встановити відповідний період та обмежити перелік документів за типом «J(f)13Запити та довідки».

Зі списку документів обирається Запит (F/J13002030 ) та у наступному вікні в полях «Регіон» та «Район» обирається відповідний територіальний орган ДПС та натискається кнопка «Створити» Поля форми Запиту заповнюються автоматично. Збережений документ необхідно підписати та відправити до органу ДПС, натиснувши кнопку «Підписати» та «Відправити». Відповідь на запит надсилається платнику податків через Електронний кабінет не пізніше 15 робочих днів з дня його отримання.