Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Дізнатися про податкові платежі та сплатити податки можна невідвудуючи податкову

, опубліковано 17 листопада 2020 о 10:19

Дружківська державна податкова інспекція Головного управління ДПС у Донецькій області нагадує, що фізична особа – громадянин, яка не є суб’єктом господарювання, може отримати інформацію про наявність або відсутність податкового боргу, скориставшись Електронним кабінетом.

Вхід до кабінету здійснюється за посиланням https://cabinet.tax.gov.ua/, а також через офіційний вебпортал ДПС. Вхід до приватної частини Електронного кабінету відбувається після проходження користувачем електронної ідентифікації онлайн із використанням кваліфікованого електронного підпису. Отримати його можна безкоштовно у Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг або через Інтегровану систему електронної ідентифікації – id.gov.ua (MobileID та BankID).

У приватній частині Електронного кабінету режим «Стан розрахунків із бюджетом» надає користувачу Електронного кабінету доступ до своїх особових рахунків зі сплати податків, зборів та інших платежів (дані інтегрованої картки платника). При цьому, червоним кольором позначені суми заборгованості перед бюджетом.

Звертаємо увагу, що даний сервіс особливо корисним буде для власників земельних ділянок, які сплачують податок на землю та громадян, які мають у власності нерухоме майно понад встановленої законодавством ліміт площі. За допомогою данного сервісу можна не тількі переглянути стан розрахунків, а у разі потреби й оплатити їх онлайн.

Також в приватній частині особистого кабінету громадяни матимуть змогу:

¾       декларувати доходи;

¾       отримати довідку про доходи і утримані податки;

¾       замовити для себе та своєї дитини Реєстраційний номер облікової картки платника податків;

¾       внести зміни до Державного реєстру фізичних осіб (у разі зміни будь-яких реєстраційних даних, громадянин зобов’язаний у місячний термін звернутися до податкової служби за місцем реєстрації для внесення змін або ж зробити це онлайн);

¾       отримати інформацію з реєстрів або використовувати інші податкові сервіси;

¾       подати запити на отримання інформації.