Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Платникам про важливість вибору правильних реквізитів для сплати податків

, опубліковано 10 листопада 2020 о 09:59

Фахівці Добропільської ДПІ ГУ ДПС у Донецькій області нагадують. У зв’язку зі зверненнями платників податків щодо помилково сплачених коштів з одного бюджетного рахунку на інший, з однієї території на іншу, що є результатом помилкового вибору реквізитів бюджетних рахунків на відповідних територіях при сплаті платежів до місцевих бюджетів та єдиного соціального фонду, Добропільська ДПІ ГУ ДПС у Донецькій області звертає увагу платників на наступне.

Неправильний вибір реквізитів бюджетних рахунків призводить до виникнення податкового боргу із зобов’язань платника, як наслідок – застосування штрафних санкцій та пені, так як неправильно сплачені кошти обліковуються в ІКП зі спеціальним кодом «Платежі до з’ясування». Зауважуємо, що відповідальність за правильність заповнення платіжних документів несе платник податків.

Реквізити бюджетних рахунків розміщені на субсайті «Територіальні органи ДПС у Донецькій області» єдиного веб-порталу ДПС України в розділі «Бюджетні рахунки». При перерахуванні коштів до бюджетів просимо уважно вибирати реквізити рахунків.