Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

«Дія» в дії: в додатку додано можливість завантаження податкового номера платника податків

, опубліковано 26 жовтня 2020 о 15:30

Дружківські податківці доводять до відома, що нещодавно в додатку «Дія» з’явилась можливість завантаження електронного номера платника податків для подальшого використання. Юридична сила електроного номера підтверджена відповідною Постановою Кабінету міністрів України.

Так, надати цифрову копію документа (шеринг) можна під час отримання послуг. Для цього необхідно відкрити документ в «Дії», перегорнути на бік зі штрихкодом, далі менеджер (запитувач номера платника податків) сканує штрихкод. Після цього, «Дія» запитує дозвіл та формує цифрову копію документа з електронним підписом. Передає копію до системи організації, яка робить запит (зараз шеринг доступний у банках та на пошті). «Дія» направляє запит, а реєстр ДПС перевіряє відповідність ПІБ, дати народження та власного номера РНОКПП. Якщо всі 3 показники в реєстрі збігаються - на документі з’являється «перевірено», тобто він дійсний для подальшого використання.

Нагадуємо, що додаток «Дія» можна безкоштовно завантажити в App Store та Play Market. Ідентифікація користувачів відбувається за допомогою технології BankID через систему Національного банку та ПриватБанку. Також на сьогодні в додатку вже доступна реєстрація підприємницької діяльності та можливість обрати загальну чи спрощену систему оподаткування, а ще й подати заяву на реєстрацію платником податку на додану вартість.

Подання заяви на реєстрацію ФОП займає 10 хвилин, послуги надаються безкоштовно. Сама реєстрація ФОП займає 2 робочі дні. Одна доба знадобиться, щоб зареєструвати заяву в ЄДР, і ще одна — для реєстрації вас платником податків.