Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Туристи відвідують Дружківку навіть в умовах карантину: надходження від туристичного збору зросли в двічі

, опубліковано 16 жовтня 2020 о 09:53

За інформацією Дружківських податківців, з початку 2020 року туристи, які відвідали Дружківку сплатили майже 16 тис. грн туристичного збору, що в двічі більше в порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

Платниками збору є особи, які прибувають на територію адміністративної одиниці де встановлено збір, та розміщуються в місцях проживання або ночівлі.

Згідно з Податковим кодексом та відповідно до рішення міської ради справляння збору здійснюється з тимчасового розміщення у таких місцях проживання або ночівлі, як готелі, кемпінги, мотелі, гуртожитки для приїжджих, хостели, будинки відпочинку, туристичні бази, гірські притулки, табори для відпочинку, пансіонати та інші заклади готельного типу, санаторно-курортні заклади, а також житлові будинки, прибудова до житлового будинку, квартира, котедж, кімната, садовий будинок, дачний будинок, будь-які інші об’єкти, що використовуються для тимчасового проживання  або ночівлі.

Відповідно до законодавства платниками не можуть бути пільгові групи населення: інваліди та діти-інваліди, ветерани війни, учасники ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, діти віком до 18 років. А також особи, які прибули за путівками на лікування або оздоровлення чи реабілітацію до лікувально-профілактичних закладів теж не є платникам збору. Слід зазначити, що резиденти, які прибули до міста у відрядження та розміщуються в приватних домах або квартирах, які належать фізичний особі виключно на правах власності, туристичний збір не сплачують.

Також не є платниками збору, нерезиденти, які прибули до міста до родичів першого та/або другого ступеня споріднення, та розташовуються у їх приватній оселі.

Нагадуємо,  що ставки туристичного збору встановлюється за рішенням міської ради у відсотках від розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного року, для однієї особи за одну добу тимчасового розміщення. В Дружківці ставки туристичного збору складають 0,5 відс.  або 23,62 грн для резидентів, які приїзджають до міста, та 5 відс. або 236,15 грн – для нерезидентів.