Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Дружківські податківці продовжують відвідувати роботодавців та ведуть пошук «трудових нелегалів»

, опубліковано 06 серпня 2020 о 09:33

На сьогодні негативним явищем ринку праці залишається зарплата у «конверті», а легалізація трудових відносин – проблемою, яка потребує комплексного вирішення, адже часто ні роботодавці, ні робітники, навіть не зважають на наслідки такої незаконної праці.

Дружківські податківці Костянтинівсько-Дружківського управління Головного управління ДПС у Донецькій області постійно проводять роботу для покращення ситуації на ринку праці та зменьшенню кількості «трудових нелегалів». Одним з видів такої роботи є відвідування та дослідження об’єктів господарської діяльності задля виявлення нелегальних працівників. Під час таких зустрічей податківці розповідають роботодавцям про неприпустимість допуску до роботи працівників без оформлення трудових відносин, порядок оформлення працівників, про відповідальність за використання нелегальної найманої праці, роздають листівки та пам’ятки для роботодавців, а також пояснюють працівникам наслідки отримання зарплати в «конверті».

Також ведуть постійну роз’яснювальну роботу про безкоштовний мобільний додаток «Legal ZrPlat», за домогою якого можна самостійно повідомити про порушення трудового законодаства.

На разі, перевірки по дотриманню трудового законодавства триватимуть, а за виявлені порушення роботодавцям доведеться сплатити значні суми штрафів, передбачені законом.